• da
  • en
  • nb
  • sv
  • fr
  • de

Et vellykket renoveringsprojekt

Arkitekter hører ikke til den største faggruppe blandt Dalux-brugere, men KANT Arkitekter, en tegnestue i København som er specialiseret i renoveringsopgaver, bruger Dalux Field på stort set alle deres projekter.

”Vi er meget begejstrede for Dalux. Det siger sig selv nu hvor vi har valgt at tage det ud på alle projekter. Der er ingen tvivl om at for os handler det om tid og penge. Det er virkelig mærkbart hvor hurtigt og systematisk vores registreringer kører nu,” siger Jannik Karlsen.

Jannik og Anders Bjørn-Andersen bruger Dalux næsten dagligt, og det hjælper dem med at komme hurtigere i mål med deres projekter, med gladere byggeherrer og entreprenører som følge.

Forregistreringer i renoveringsprojekter

Renoveringsprojekter er anderledes end nybyggeri. Her skal man f.eks. dokumentere hvordan det ser ud før man går i gang. Det gør man ved at lave såkaldte forregistreringer hvor man samler oplysninger om standen på bygningen, på lejligheden eller det som nu skal laves.

”Førhen var vi nødt til at have samme team med til forregistreringer og ved udførelse. Det var simpelthen bare så vigtigt at man kunne huske hvad vi havde aftalt i forberedelserne, i stedet for at vi havde et godt værktøj til at gemme og organisere data, ” siger Anders. ”Nu kører vi altid Dalux på denne type projekter.”

KANT bruger tjeklister i Dalux, hvor der er et par faste punkter som de gennemgår i hvert rum. Hver tjekliste er en rum-rapport. KANT kan hurtigt gå tilbage og se hvad der er blevet dokumenteret i forregistreringen per rum.

Beboersamtaler – én rapport per lejlighed

Når man skal i gang med at renovere almene boliger og lejlighedskomplekser, inddrager man beboerne i processen. Så udover at man skal dokumentere forregistreringer for hver lejlighed, så skal man også holde nøje styr på hvad der er blevet aftalt med de forskellige husstande. Selve udførelsen kan tage op til omkring to år, og her skal man kunne gå tilbage og se hvad som er blevet aftalt.

KANTs medarbejdere tager en tablet med ud når de besøger alle lejligheder. De bruger tjeklister til at gennemgå lejligheden og noterer hvis beboerne har nogle særlige ønsker i forhold til renovationen eller hvis de har behov for at bo et andet sted mens renoveringen foregår.

En proces som ellers er meget tung rent datamæssigt, bliver langt mere effektiv og strømlinet. Hvis der kommer nogle spørgsmål til hvad der var blevet aftalt med beboerne, er det simpelt at finde det frem i databasen. Har beboeren yderligere kommentarer, kan man hurtigt tilføje det og få det hele ud i en rapport per lejlighed.

 

KANT arkitekter er en tegnestue i København med fokus på bolig- og undervisningsbyggeri, både nybyg og renoveringer. På CV’et har de blandt andet Professionshøjskolen Metropol, Kildevældskolen, Ørestad Syd hotel- og daginstitution. Læs mere om KANT her: http://kant.dk/