• da
 • en
 • nb
 • sv
 • fr
 • de

DaluxFM-teamet har arbejdet på højtryk i sommerferien på en lang række forbedringer i DaluxFM til vores kunder.

En af de store nyheder er blandt andet en helt ny mobil-app til håndtering af FM-opgaver for servicepersonale og udførende.
Den nye app er gratis for alle kunder, som allerede har eller tilkøber Drift- og Vedligeholdsmodulet.

DaluxFM’s nye app: FM-opgaver

Tidligere på året kom DaluxFM HelpDesk-modulet med en mobil-app, som gjorde det muligt for helt almindelige brugere, pedeller eller ledere hurtigt at indmelde og fejlmelde mobilt.

Nu tilføjer Dalux endnu en mulighed for at blive endnu mere mobil med en ny app målrettet servicepersonale, interne udførende og håndværkere med den nye app FM-opgaver.

FMopgaver_app_Android

Med den nye app kan servicepersonalet arbejde 100% mobilt og nemt få overblik over udestående opgaver og afslutte dem på stedet, når de er udført. Der kan også oprettes nye opgaver direkte på stedet med opmarkering på fotos.

App’en fungerer desuden med de fleste funktioner offline, så du også kan håndtere opgaver i kældre eller andre steder med dårlig mobildækning.
App’en findes både til iOS og Android og kan benyttes på alt fra smartphones til større tablets på kontoret eller ude i ejendommene.

Funktioner:

 • Håndtering af HelpDesk-indmeldinger fra brugere
 • Håndtering af FM-opgaver
 • Fotos fra iPad/iPhone/Android med annotering
 • Opgaver kan relateres direkte til CAD/BIM-modellen (rum/bygningsdele)
 • Offline oprettelse og håndtering af opgaver
 • Tidsregistrering ved luk af opgaver
 • Komplet historik for den enkelte opgave
 • Mulighed for at eksterne leverandører kan håndtere rekvisitioner mobilt med direkte feedback til DaluxFM

 

HelpDesk-webportal til indmeldinger

HelpDesk-modulet er udvidet, så udover at brugere kan foretage brugerindmeldinger med DaluxFM HelpDesk-app’ener der nu også mulighed for at indmelde via en simpel webportal.

HelpDeskPortal2

 

Webportalen kan tilgås fra en almindelig PC eller fra mobiltelefoner, så brugere har flere muligheder for nemt at komme af med deres indmelding ligegyldigt om de er på kontoret eller i marken. Portalen kan nemt integreres i Intranet eller linkes.

Bygningsdele på etageplaner

Man kan nu placere bygningsdele som punkt direkte på en CAD- eller Revit-etageplan.  Med etageplansvisningen, som nu er aktiv i bygningsdele-modulet, får man et godt overblik over placeringen af de forskellige bygningsdele på de forskellige etager i bygningen.

BygningsdeleFloorplan

Alle oprettede bygningsdele kan nemt tilgås med mouse-over eller redigeres direkte fra etageplanen.

Opret bygningsdele fra Excel

I Bygningsdele-modulet kan man masse-redigere egenskaber for bygningsdele ved at importere et Excel-regneark.

Nu kan man også oprette bygningsdele ved at importere et Excel-regneark. Alle felter for en bygningsdel kan udfyldes direkte fra Excel inkl. klassifikation (eksempelvis CCS), fag, bygnings- og rumtilknytning (til CAD- eller BIM-model) og brugerdefinerede egenskaber.

CreateExcel

Det gør det nemt at importere og gøre bygningsdele tilgængelige fra andre systemer, bygningsdelslister tidligere vedligeholdt i Excel eller andre registre, som man gerne vil gerne linke til CAD/BIM-rum – eksempelvis kunstregistre, rådgiverregistreringer, energimålere eller lignende.

 

Areal for bygninger uden etageplaner

Det er nu muligt at tilføje brutto- og nettoareal for bygninger, skure og småbygninger, som man enten ikke har CAD- eller BIM-modeller for eller ikke har tænkt sig at lave, da bygningen er for lille eller er midlertidig.

Bygningsareal

Man kan nu indtaste areal, som tæller med i arealopgørelserne i DaluxFM. I lejemodulet vil arealerne også indgå i opgørelser og rapporter, hvis bygningerne er omfattet af lejekontrakter.